Sune i fjällen – filmteamet nöjda med inspelningarna

Efter några intensiva inspelningsveckor i Årefjällen rundar nu Eyeworks, produktionsbolaget bakom SUNE I FJÄLLEN, av sin vistelse. Teamet hyllar både områdets unika miljö och välfungerande infrastruktur. Man är också mycket nöjda med det stöd man fått från SkiStar, destinationsbolagen i Åre och Östersund och andra lokala aktörer.

Nästan sex inspelningsveckor av Sune i Fjällen är nu till ända och det är dags för teamet att lämna Årefjällen och snön för att slutföra arbetet nere i Göteborg. Producent Teresa Alldén sammanfattar perioden som ”intensiv men väldigt lättjobbad”.

–  Vi har haft bra stöd från lokal arbetskraft och det har varit väldigt lätt att få tag i statister och inhoppare. Det har också varit kul att möta reaktionerna på de vanliga gästerna i skidsystemet som verkar tycka att det har varit spännande att ha oss på plats, säger Teresa Alldén.

Valet av plats föll naturligt på Åre och Jämtland. Förhoppningar finns om att fler produktioner ska kunna läggas här i framtiden.

–  Jämtland erbjuder en unik kombination av fantastisk alpin miljö med bildsköna vidder och väl fungerande infrastruktur. Skådespelare har kunnat pendla upp och ner med både flyg och tåg samtidigt som vi kunnat frakta utrustning med lastbilar, fortsätter Teresa.

Hon säger också att produktionsteamet passat på att njuta av skidåkning och naturen på fritiden samt att det varit kul att ha det nöjesliv Åre erbjuder så lättillgängligt. Men det är inte alla som kunnat ta del av skidåkningen. Skådespelarna får nämligen inte riskera att skada sig och man har därför använt sig av lokala inhoppare som är vana skidåkare i flera scener.

–  Väldigt kul har det varit, men lite jobbigt att vara i Åre utan att få åka skidor, haha! Det är väldigt många grejer man inte kan göra hemma men här uppe som är kul. Jag gillar att det är omväxling från de tidigare filmerna med snö och kyla, säger William Ringström som spelar Sune.

Filmen har premiär julen 2014.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an