Övervakningskameror håller koll på järvarna

Länsstyrelsen har fått tillstånd för ytterligare 25 övervakningskameror och de används till att inventera rovdjuren i länet, rapporterar Radio Jämtland.

Totalt har Länsstyrelsen tillstånd för 75 kameror. Övervakningskamerorna används främst för att inventera järvar och flyttas runt mellan olika lyor.

– Vi inventerar för att försöka hitta järvlyor, där järvhonorna har ungar och hittar man en misstänkt lya så monterar man upp kamerorna och förhoppningsvis får man bild på honan med unge, säger Lars Liljemark, naturbevakare vid Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Länstyrelssstyrelsen har som uppdrag att inventera rovdjurstammen och för att enklare hålla kolla på hur järvarna förökar sig började man med kameraövervakning för några år sedan.  Det är under våren som Länsstyrelsen inventerar järvarna i länet och det ser bra ut i år.

– Hittills är det registrerats 23 föryngringar och det är lika många som förra året. Troligtvis blir det några föryngringar till innan vi är klara för i år, säger Lars Liljemark.

Artikel: Radio Jämtland >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an