Andrea Bodin & Maria Wåger

Navigator invigde nya lokaler i Svenstavik.

Navigator i Berg har i dagarna haft nyinvigning, de har nämligen bytt till nya fräscha lokaler. Man hittar dem numer i det gamla men vackra tingshuset i Svenstavik.

Navigator i Berg hade öppet hus med mingel, fika och diverse punkter på dagordningen. Anledningen till dagen var att visa de nya lokalerna och förklara vad de gör och vilken hjälp de kan bidra med. Samordnare av dagen var Maria Wåger och Andrea Bodin som gjorde sitt yttersta för att alla skulle känna sig väl mottagna.

Navigators huvudsakliga uppgift är att hjälpa unga mellan 16-29 år att komma ut på arbetsmarknaden och slutligen kunna försörja sig själv.

Navigator är inte en klassisk arbetsförmedling utan de går ett steg extra för att hjälpa till. Olika människor har olika bakgrund och förutsättningar som kan göra det svårt att komma in på arbetsmarknaden. Navigatorprojektet har resurserna och kompetensen att komma in och stötta en individ lite extra. Det kan vara allt från att hjälpa till att bryta dåliga rutiner eller att finnas till som god medmänniska. På Navigator arbetar man med att hjälpa de arbetssökande att sätta upp mål och på det sättet ta sig vidare för att förhoppningsvis i slutändan hitta ett arbete.

Cassandra Nilsson berättade om sina erfarenheter av Navigator.

Cassandra talade inför besökarna på Navigator i Svenstavik.

En av talarna under dagen var Cassandra Nilsson som sprudlande berättade om sin tid i Navigator.

Jag är ett levande bevis på att Navigatorprojekten fungerar. Livet gick från att se ganska mörkt ut till en ljus syn på framtiden.

Projektledare för Navigator i Berg är Therese Martebo men det är Maria Wåger och Andrea Bodin som sköter den dagliga rörelsen.  Projektet finansieras av Samordningsförbundet i Jämtland, Plug in samt Europeiska socialfonden.

Vill du veta mer om Navigator i Berg, följ länken >>>

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an