Foto: P4 Jämtland.

Mindre nöjda medborgare i Åre

Hur nöjd är du som medborgare med Åre kommun? Den frågan har kommunen ställt till 500 kommuninvånare och i förra veckan publicerades resultatet för 2013-års undersökning. Undersökningen som genomfördes i slutet av 2013 och visar sjunkande resultat i jämförelse med samma undersökning 2012.

Intressant för boende i Hallen/Marby och andra ytterområden är att missnöjdheten blir större ju längre från centralorten man kommer, som sista stycke finns att läsa:
“Avslutningsvis kan man konstatera att det finns geografiska skillnader, där orterna i ytterområdena generellt sett är mindre nöjda. Skillnaderna är dock inte påfallande stora, men sätter naturligtvis fokus på en fråga som handlar om många gånger svåra överväganden och prioriteringar i en glesbygdskommun med ganska speciella förutsättningar.”

Undersökningen ger också utrymme för fria kommentarer (sidan 38 och framåt), där kan vi från Hallen/Marby bland annat läsa följande:
“Eftersom Hallen/Marby m.fl. är satta på undantag utan kommunikationer med avkroken “Järpen” samt utan att få nödvändig hjälp vid nödsituationer anser jag att Åre kommun inte sköter sina åtaganden”.

Ladda ner undersökningen här (pdf).

Vad tycker du? Hur är det att bo i Åre Kommun? Vad bör göras bättre? Kommentera gärna artikeln.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se