Kall sörjer sitt största dragplåster

För några veckor sen gick bilturismföretaget Kall Auto Lodge i konkurs och nu oroar sig bygden för hur man ska gå vidare efter kallduschen när ett av byns största dragplåster försvann.

– Det är synd att vi förlorar ett företag som gav bra reklam för Kall och Kallbygden, säger Mathilde Oosterhoff som flyttade till Kall för fem år sedan från Nederländerna.

– Alla företag och vi som bor här är viktiga så det är tråkigt. Företagarna hjälper ju till så att vi kanske kan få fiberbredband, att bussgods går och fortsätter frakta våra varor hit och sen är det jättetråkigt för de som jobbar där, säger Helen Granli.

Anledningen till att Kall Auto Lodge gick i konkurs var för att de brittiska investerarna inte fick ihop tillräckligt med kapital, men för att inte flera små turismföretag som ligger utanför Åre ska gå i graven har politikerna i Åre kommun en plan för hur de kan hjälpa till från kommunens håll.

– Jag tror vi måste se över regelverken. Det är tungt att vara företagare idag med alla regelverk, och det måste vi titta på och se hur vi kan förenkla det. Snabbare handläggningstider, det ska gå fortare, och inte vara så krångligt och kommunen ska stötta dem med det vi kan, säger Leif Nord (M) kommunalråd i Åre kommun.

Även den politiska oppositionen i Åre kommun menar att man måste göra det enklare för små företag i glesbygden.

– Jag tycker att man ska ha någon slags företagslots som gör att man som företagare har lätt med kontakter med bygglov och tillstånd. Att man har kontakt med kanske en person och att den hjälper till så att man slipper sitta och jaga kommunen och kan ägna sig åt sitt företagande istället, säger Peter Bergman (S).

Källa: Sveriges Radio Jämtland >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet “Rock ‘N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo “Sound of […]

 • Nationaldagsrabatt på Qstar i Hallen

  Nationaldagsrabatt Den 6:e juni 2021 sänker vi priset på bensin, diesel och E85 med 25 öre/liter*. Priset gäller endast för dig som är kortkund hos Qstar/Bilisten/Pump och tankar med ditt […]

 • Velvet Insane släpper ny singel på fredag (14/5)

  Jonas Eriksson som sjunger i bandet är från Hallen. Velvet Insane slår sig samman med Dregen & Nicke Andersson på ny singel Det svenska rockbandet Velvet Insane går wam bam […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an