Foto Kent Livendahl

Färjan i Håkansta snart igång

Enligt färjechefen Kjell Eriksson pågår isbrytning för fullt och man räknar med att snart ha en ränna klar.

Kjell Eriksson berättar: Lite typiskt att vi den senaste tiden haft en istillväxt på sjön! Det gör att det tar lite längre tid än annars att bryta upp isen. Dessutom måste vi vara försiktiga så att vi inte får ett propellerhaveri igen. Nu bryter vi ca 50 m i timmen och vi räknar med att kunna starta trafiken i början av nästa vecka, måndag 31 mars eller någon dag därefter. I början kan det kanske bli svårt att hålla tidtabellen.

Det finns nu en SMS-tjänst vid störning i färjetrafik och isvägar Jämtland.

Om man vill anmäla sig till denna sms-tjänst gör följande: Skicka sms till 72080 med nedanstående text till sändlistorna: FÄRJA STORSJÖN START till 72080 Då är ni med på en sändlista för Håkansta och Isöfärjan och vid störning kommer färjepersonalen efter att ha meddelat trafikledningscentralen sända information om störning via sms.

För isvägar gäller följande: ISVÄG STORSJÖN START till 72080 Då är ni med på en sändlista för isvägar Sunne-Vällviken, Isön-Norderön och Håkansta-Norderön. Vid störning kommer isvägspersonalen efter att ha meddelat trafikledningscentralen sända information om störning via sms.

Om ni inte längre vill vara på sändlistan gör följande: Skicka ett sms till 72080 med följande text. FÄRJA STORSJÖN STOPP till 72080 ISVÄG STORSJÖN STOPP till 72080

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se