Svenskarna vill campa på vinterresan

En färsk undersökning visar att 7 av 10 svenskar som vill åka på vinterresa ser camping som ett alternativ. Siffrorna bekräftas av många svenska campingföretagare som de senaste åren har märkt ett stort tryck på sina anläggningar även under vintersäsong.

– I Sverige finns det 170 vinteröppna campingplatser som tillsammans har 1,5 miljoner gästnätter. Många ligger vid de bästa alpina anläggningarna så här finns verkligen chansen att uppleva den svenska vinternaturen på ett prisvärt och bekvämt sätt, säger Lars Isacson, vd för Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR) som står bakom undersökningen.

Svenska campingplatser har 14,5 miljoner gästnätter per år och nu satsar många campingföretagare på vintersäsongen. Den nya undersökningen är gjord av Yougov på uppdrag av SCR och visar att 74 procent av svenskarna vill åka på en vinterresa. Av dessa kan 69 procent tänka sig att tillbringa vintersemestern på en campingplats.

Av de som vill bo på campingplats på vintersemestern vill 63 procent bo i stuga, och här satsar campingbranschen stort på att möta behovet genom att investera i nya och renoverade stugor. Hela 60 procent av de kommersiella stugorna i Sverige finns också på campingplatser.

Pris och bekvämt boende är viktigast på vinterresan
På frågan vad som är viktigt när man väljer resmål för vinterresan svarar 59 procent priset medan 52 procent uppger att det är bekvämt boende.

– Moderna husvagnar och husbilar är bekväma och anpassade efter svenska vinterförhållanden. Och det går att komma undan till ett bra pris för en sportlovsvecka i husvagnen. På många campingplatser finns det dessutom ett brett utbud av vinteraktiviteter, från pulkaåkning till långfärdsskridsko eller hundspann, säger Lars Isacson.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se