
Smaka på Jämtland i Vålådalen
När fjällen är som vackrast bjuder Olgas Matsal, restaurangen på Vålådalens Fjällstation, in till Smakriket Jämtlandhelger. På menyn står jämtländska specialiteter som fjällröding, ren och älg i olika former. Dessutom ostar från lokala mejerier och ett specialkomponerat dryckespaket.
Under en av helgerna anordnar restaurangens sommelier Anton Elmlund, en liten öl- eller vinprovning, den andra helgen finns möjlighet att prova cognac och whisky.
– God mat är en stor del av upplevelsen här i Vålådalen och sällan är väl aptiten så stor som efter en dag på fjället. Vi har alltid ett stort fokus på den lokala närproducerade maten, säger Robert Adsten, restaurangchef Olgas Matsal.
Smakriket Jämtlandhelger hålls på Vålådalens Fjällstation: 20-21, samt 27-28 september.
Smakriket Jämtland
I dag finns tretton Smakriken över hela landet. Smakriket Jämtland har funnits sedan 2005. Varumärket skapades tillsammans med lokala jämtländska mathantverkare och har med tiden blivit en symbol för tydligt geografiskt ursprung och stor smakrikedom.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.
Vad tycker du?