Eva-Lena Blom, Anna Hedbrant och Adam Slottner vill rädda svenska bonden!

Rädda svenska bonden!

Nu har vi fått nog av falsk köttmärkning, olika regelverk inom EU, plågade angorakaniner m.m. och jakten på de svenska bönderna.

Vi tänker driva frågan om att vi ska ha importförbud på alla varor/produkter som inte har producerats med samma stränga lagkrav som gäller för svensk djurhållning och svenska produktionskrav.

Vi kan och vill inte acceptera att den svenska bonden med högt satta djurhållningskrav får stryka på foten för att andra länder ska få exportera matprodukter producerat av kött från plågade djur till Sverige. Nu måste vi sluta snacka och skapa verkstad! Vi måste stå upp för våra svenska regler och kämpa för att den höga standard vi har även ska gälla andra länder.

Centerpartiet driver många bra frågor som främjar en hållbar utveckling av landsbygden men vi måste vara tydligare då många lantbrukare har fått nog, se gruppen ”Lantbrukare som har fått nog” på Facebook med drygt 1 660 medlemmar.  Centerpartiet är det parti som kommer att kunna driva frågan om importstopp om djurhållningen och produktionskraven inte följer svensk lagstiftning.

Tyvärr räcker det inte, om nu inte svenska folket bestämmer sig för att rösta mangrant på vårt parti. Alla partier måste visa att den svenska bondens utsatthet är på kartan och att om vi inte gör något nu så kommer vi inte ha någon självförsörjningsgrad som är värd namnet i Sverige. Självförsörjningsgraden ligger i dagsläget på cirka 45%, vi vill att Centerpartiet strävar efter att Sverige ska bli, till största delen, självförsörjande. Vi kommer inte ha kvar våra bönder med den utveckling vi har idag.

Svenska bönder ska vara godkända, certifierade och ha ett gott djurskydd, etcetera. Men ingen betalar för deras produkter. Bonden ska ha betalt för sina varor!

Skola, vård och omsorg ska servera närproducerat och svenskt! Använd Centerpartiets stöd vid upphandling.

När vi sätter ner foten i denna fråga säkrar vi att alla, inte bara bönderna, får bra mat och att djuren får en säkrad djurhållning.

Rädda svenska bonden! Sluta snacka, skapa verkstad! Gäller dig, mig, oss alla! Öppna dina ögon och öron att ta in situationen.

Eva-Lena Blom
Bonn
Ledamot i Jämtlands distriktsstyrelse Centerpartiet
Kandiderar till kommun, riksdag och europaparlament 2014

Anna Hedbrant
Bonnatös
Ordförande Höganäs kommunkrets Centerpartiet
Ledamot i Skånes distriktsstyrelse Centerpartiet
Kandiderar till kommun, region och riksdag 2014

Adam Slottner
Bonne
Ledamot i Värmlands distriktsstyrelse C
Kandiderar till kommun, landsting och riksdag 2014

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an