I centrum av bilden, bakom livvakter och annat folk syns kungaparet spankulera mot kosafarin. Foto: Josef Haggren

Fjällkor från Trappnäs/Hallen

VÄDDÖ – Rolf Haggrens fjällkor såldes till Karl-Ivar Gården på Väddö.

Året var 2004 och där bidrar de nu med sin mjölk till de mejeriprodukter som produceras i Karl-Ivar Gårdens gårdsmejeri.

Kungaparet och Rolf från Trappnäs kom på besök.
I dagarna var Rolf Haggren med son på besök samtidigt som Kungen och Drottningen med landshövding och flera honoratiores hälsade på. Kungabesöket den 4 maj var öppet för allmänheten och många var där. Kungen och Drottningen anlände med helikopter. Kungaparet välkomnades av gårdsägare Hans och Yvonne Edlund som kört fram kärran som används för ko-safari på gården. Kungen och Drottningen åkte med kärran till gårdsmejeriet och gårdskaféet. Besöket gjordes med anledning av att kungen firar 40 år som regent och ska besöka samtliga län i Sverige.

Dessutom har paret Edlund sedan Gårdsmejeriet byggdes erhållit många utmärkelser: Årets Stockholmsbonde 2006, Årets turistföretag 2009, Lilla Sällskapets diplom 2010, Norrtälje Utvecklings StipendiumTurism och Besöksnäringen 2011 och Årets Väddöbo 2012. Väddö Gårdsmejeri är ett av få i Sverige. Men ser man sig omkring här i Hallenbygden så finns det faktiskt ett i Sundsbacken!

Rolf besökte gården dit han en gång levererade sina kor med anledning av att han var på besök hos sina släktingar i Uppsala som ligger nära Väddö och det var lätt att kvista över dit.

Karl-Ivar Gården ägs och drivs av familjen Edlund sedan början av 1900-talet. Då fanns det en handfull kor, hästar och höns på gården. Idag har den utvecklats till en modern ekologisk gård med 80 mjölkkor.

Funderingarna kring att utveckla gården vidare fanns en längre tid och våren 2005 stod det nybyggda gårdsmejeriet äntligen klart. Ett år efter att Rolf Haggren levererade sina ca 45 fjällkor till Karl-Ivar Gården. En gård i fjärde generationen och ett äkta familjeföretag!

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an