Foto: Arkiv: Lennart Dannelind

Mer kultur till de äldre!

Det blir cirkus, dans och berättande aktiviteter för de äldre i Åre kommun
Kulturrådet har beviljat 800 000 kronor till ett kulturprojekt – ”Skapande Hälsa”. Det innebär en ökad tillgång till kultur och till eget skapande för målgruppen. Projektets innehåll vilar på den forskning och de erfarenheter som finns avseende kulturens betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande.

En del av projektet avser att ge en kompetens till omsorgspersonal genom att de får handledning av professionella artister och kulturskapare.

Därtill avser projektet att utöka olika samverkansformer, som prövats i mindre skala i Åre, som t ex mellan barn och äldreomsorgen med ”Barnen knackar på” samt de populära musik- och berättarstunderna ”Kulturen knackar på”, som erbjuds personer som bor ensamma i sina hem och har fysiska hinder att ta sig till offentliga kulturaktiviteter och mötesplatser.

Projektet är en fortsättning på Kultur är hälsa, som är en långsiktig strategi i Åre kommun. Förhoppningen är att projektet ger personalen nya verktyg och att kulturaktiviteterna kommer att införlivas i den vardagliga verksamheten.

Äldreomsorgen i Åre kommun kan komma att tjäna som modell för övriga landsbygdskommuner i landet.

Pressmeddelande från Åre kommun

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an