Sofie Durling hälsar alla välkomna till Hovde Fäbod i sommar! Den 12 juli öppnar man och har öppet till den 12 augusti Foto: Kent Livendahl

Hovde fäbod rustar inför sommaren

Bildextra-321an/ Städa, röja gräs på vallen, renovera gärdsgårn mm stod på programmet när 321an hälsade på
”Butöserna” Svea Sundbaum, Solveig Berglind och Sofie Durling var i färd med att städa och feja. Allt måste vara rent och fint när gästerna kommer.

Anders Durling, som just skulle slå gräs på vallen, håller i trådarna och ser till att allt blir klart till den 12 juli då fäboden slår upp portarna för alla sommargäster som besöker Bydalen. Anders berättar att alla delägarna (företagen i dalen) i Destination Bydalsfjällen tycker att det är väldigt viktigt för sommarturismen att Hovde Fäbod fungerar. Därför ställer de upp med både praktisk hjälp, utlåning av verktyg och man ger även ekonomiska bidrag.

Fäboden är ett bra dragplåster till dalens sommarturism. I fjol köpte 1100 besökare fika o våfflor och trivdes med aktiviteterna och djuren. Under en intensiv månad (12 juli – 12 augusti) har man öppet.

Sofie Durling tillsammans med övriga butöser och Daniel Schneider jobbar med att förse gästerna med allt de vill ha, kaffe, te, choklad, stut, våfflor mm. Dessutom ska fäbovallens djur ha tillsyn. I år har man kattungar och killingar. På fäboden kommer det att bli olika aktivitetsdagar då hantverkare finns på vallen och demonstrerar sin kunskap. Dessutom kommer man att visa en del av de sysslor som förekom på en fäbovall förr i tiden.

Sofie berättar att barnen älskar djuren, särskilt kattungarna som är ett måste i Hovde.

Här är några extra bilder
http://vimmel.321an.se/#454

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se