Forsmark

Kärnkraftsverken i Sverige sämst i världen!

Det är en nyhet med sprängstoff, eller hur? Vi som är bäst på allting!

Nu visar det sig att uppgraderingarna leder till problem som gör att det blir ökat antal snabbstopp.Sämst går det för O1, tycks det. OKG t o m överväger att stänga den, efter 40 års drift. Det skulle ju verkligen vara att ta ansvar för misslyckade satsningar.
När vi fått veta att det saknas ritningar och anteckningar om ändringar genom den tid reaktorerna varit igång, då må alla känna kalla kårar utefter ryggraden, inte bara på de besvärliga miljökämparna, som sover dåligt hela tiden. Det handlar om risken för en stor olycka, inte om utan när och var den inträffar.

Miljöförstörelsen fortsätter, A-ekonomi upprepar samma nyheter, år ut och år in, börsen upp, börsen ner, totalt utan intressanta analyser och ekonomiska förslag, som kan ge en uppfattning om hur vi ska ta oss ur grottekvarnen. Programmet borde heta A-finanser. I stället upprepas mantrat om snurrande hjul, som ska ge jobb, och välfärd, i den mening att vi ska köpa ännu mer mat, mediciner, stimulantia och onödiga prylar, som ersättning för ett socialt liv.

20/80%-regeln, 20% förbrukar 80% av resurserna. Redan nu behöver vi ett halvt klot till för att producera det vi behöver av nödvändigheter (mat, husrum, fred t ex). En bra beskrivning av exponentiell tillväxt stötte jag på häromdagen. I en damm planteras två näckrosor. Efter ett år har det blivit fyra st och efter ytterligare ett år åtta osv. En dag är dammen halvfull. Nästa år är den full.
Koldioxidökningen är exponentiell, liksom befolkningsökningen. Avskogningen är exponentiell, liksom ökenutbredning och issmältning vid polerna.

Alla resurser som finns borde nu sättas in på att fundera ut hur vi undviker krig och onödig konkurrens, hur vi får kretslopp på allt vi redan plockat upp ur jordens inre och hur vi får mat till alla. Och givetvis avveckla kärnkraften i hela världen snarast. FN borde verkligen förbjuda kärnvapen och uranvapen, båda är massförstörelsevapen.

Diana Fernlund

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an