
Magasinet Fäviken prisades av Viltmatakademien
Magasinet Fäviken fick utmärkelsen Årets viltmatrestaurang av Svenska Viltmatakademin
Allt fler restauranger vill servera nyttigt viltkött – helst från närområdet.
Svenska viltmatakademin delade den 16 november ut utmärkelsen Årets Viltmatrestaurang till Magasinet Fäviken i Åre. Juryns ordförande Gert Klötzke, läste ur motiveringen:
Martin Sjöstrand, kock på Magasinet Fäviken mottog utmärkelsen.
– Man tillvaratar säsongens och sin regions möjligheter på ett utomordentligt sätt och förädlar också viltkött i mycket stor utsträckning med egentillverkning av bland annat alla charkuterier.
Utmärkelsen delades ut i samarbete med Menigo och RS på Dining Trendsmässan i Älvsjö.
– Restaurangerna blir alltmer måna om att servera närodlat och lokalt producerat och det finns ett stort intresse att nyttja gamla beredningssätt som torkning, rökning och syrning, samt att man tillvaratar alla delar på djuret, säger den kände viltkocken Gert Klötzke, som även är ledamot i Svenska Viltmatkakademin.
Artikel från Jägareförbundet

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.
Vad tycker du?