Möt Hävvi och Fjöset i gastronomiskt magasin
Gastronomiska innovationer och en aktiv, hållbar livsstil är temat för det nya magasinet inom Gastronomy Jämtland Härjedalen. I det välfyllda magasinet på 144 sidor kan du bland annat möta Elaine […]
Gastronomiska innovationer och en aktiv, hållbar livsstil är temat för det nya magasinet inom Gastronomy Jämtland Härjedalen. I det välfyllda magasinet på 144 sidor kan du bland annat möta Elaine […]
För andra året i rad har Oviken ost tilldelats guld vid World cheese award i London. Produkten som prisats i år är Fjällgröna. World Cheese Awards är världens största osttävling […]
Kolbullen var kolarnas och skogshuggarnas mat. Idag äts den både på utflykter och som festivalmat. En fet historia med många anhängare. Det är oklart om Jämtland har någon nationalrätt, men […]
Jämtländska ChildFoodFactory har utvecklat ett nytt unikt koncept för barnmat med rena smaker förpackade var för sig. Produkterna har under året framgångsrikt testlanserats i begränsad omfattning. Nu investerar SamInvest tillsammans […]
Det blev guld och silver för Oviken Ost i SM för mathantverk som i helgen avgjordes i Växjö. Guldmedalj i klassen Mjuk kittost fick osten Rossa med motiveringen: ”Trevlig form och […]
Kretsloppshuset i Mörsil var föregångare inom det ekologiska tänket som idag nästan har blivit en del av den jämtländska kulturen. Man har skapat en plats där hela kretsloppets kedja får […]
Ikväll ska du besöka Gärdstagården. Där berättar bloggarna Linnea och Jonas Haggren om sin utmaning att under 2014 konsumera Jämtländska produkter. Kvällen är öppen för samtal kring: det lokala, ekologiskt, […]
…… som är ansvarig för Månsåsens vårmarknad nu på lördag. På lördag arrangerar ni vårmarknaden i Månsåsens bygdegård. Känner ni er redo? Björn – Det tycker jag, känns som vi […]
I dagarna avgjordes kock-EM, Bocuse d’Or Europe 2014, i Stockholm. På plats fanns fyra representanter, utvalda av Gastronomi Sverige, för att lyfta de svenska smakerna från fälten, skogen, havet och fjällen. […]
Med jättefin motivering i 2014 års upplaga av White Guide har Storhogna Högfjällshotell & Spa fått 67 poäng av 100 möjliga. White Guide fyller i år 10 år och är […]
På vårt lantbruk har det funnits fjällkor tills min far var tvungen att lägga ner p.g.a. hjärtat och en bypass operation. Dock så finns våra fjällkor kvar eller iaf. ättlingar till […]
Den 16 januari kom svaret från Myndigheten för yrkeshögskolan att Torsta AB tillsammans med Eldrimner får starta en ettårig grundutbildning inom mathantverk. Utbildningen kommer att ha riksintag och starta hösten […]
Allt som är mysigt med julen hittar du på Jamtli Julmarknad! Här finns de fina gamla husen, de hemproducerade varorna, mörkret, elden och snön. Varje år lockar Jamtli Julmarknad över […]
Som en av Sveriges främsta regioner inom gastronomi är Jämtland Härjedalen en given aktör när svensk mat ska stärka bilden av Sverige som matland på den internationella marknaden. Tillsammans med […]
I Låsböle ordenshus var det i helgen krafter i rörelse på marknaden. Många knallar var det,18 bord var uthyrda. Konst, hembakat, hemslöjd, konstsmide, smycken, ljus, mathantverk, hälsokost och kryddor, getost, […]