Mathantverk

Möt Hävvi och Fjöset i gastronomiskt magasin

Gastronomiska innovationer och en aktiv, hållbar livsstil är temat för det nya magasinet inom Gastronomy Jämtland Härjedalen. I det välfyllda magasinet på 144 sidor kan du bland annat möta Elaine […]

Guld igen för Oviken ost

För andra året i rad har Oviken ost tilldelats guld vid World cheese award i London. Produkten som prisats i år är Fjällgröna. World Cheese Awards är världens största osttävling […]

Kolbullen – en fet historia

Kolbullen var kolarnas och skogshuggarnas mat. Idag äts den både på utflykter och som festivalmat. En fet historia med många anhängare. Det är oklart om Jämtland har någon nationalrätt, men […]

Investerare satsar på nytt Jämtländskt barnmatskoncept

Jämtländska ChildFoodFactory har utvecklat ett nytt unikt koncept för barnmat med rena smaker förpackade var för sig. Produkterna har under året framgångsrikt testlanserats i begränsad omfattning. Nu investerar SamInvest tillsammans […]

Dubbla priser till Oviken Ost

Det blev guld och silver för Oviken Ost i SM för mathantverk som i helgen avgjordes i Växjö. Guldmedalj i klassen Mjuk kittost fick osten Rossa med motiveringen: “Trevlig form och […]

Kretsloppshuset i Mörsil vill inte vara ensamma om sin affärsidé

Kretsloppshuset i Mörsil var föregångare inom det ekologiska tänket som idag nästan har blivit en del av den jämtländska kulturen. Man har skapat en plats där hela kretsloppets kedja får […]

Träffa huvudpersonerna bakom bloggen, Min bygd – mitt ansvar

Ikväll ska du besöka Gärdstagården. Där berättar bloggarna Linnea och Jonas Haggren om sin utmaning att under 2014 konsumera Jämtländska produkter. Kvällen är öppen för samtal kring: det lokala, ekologiskt, […]

Hallå där Björn Dahlfors……..

…… som är ansvarig för Månsåsens vårmarknad nu på lördag. På lördag arrangerar ni vårmarknaden i Månsåsens bygdegård. Känner ni er redo? Björn – Det tycker jag, känns som vi […]

Hävvi i Glen utvalda under Bocuse d’Or Europe 2014

I dagarna avgjordes kock-EM, Bocuse d’Or Europe 2014, i Stockholm. På plats fanns fyra representanter, utvalda av Gastronomi Sverige, för att lyfta de svenska smakerna från fälten, skogen, havet och fjällen. […]

Storhogna i 2014 års upplaga av White Guide

Med jättefin motivering i 2014 års upplaga av White Guide har Storhogna Högfjällshotell & Spa fått 67 poäng av 100 möjliga. White Guide fyller i år 10 år och är […]

Fjällkon – En koras på randen till utrotning

På vårt lantbruk har det funnits fjällkor tills min far var tvungen att lägga ner p.g.a. hjärtat och en bypass operation. Dock så finns våra fjällkor kvar eller iaf. ättlingar till […]

Torsta får ny Yh-utbildning inom mathantverk

Den 16 januari kom svaret från Myndigheten för yrkeshögskolan att Torsta AB tillsammans med Eldrimner får starta en ettårig grundutbildning inom mathantverk. Utbildningen kommer att ha riksintag och starta hösten […]

Bildextra – Flera representanter på Jamtli Julmarknad.

Allt som är mysigt med julen hittar du på Jamtli Julmarknad! Här finns de fina gamla husen, de hemproducerade varorna, mörkret, elden och snön. Varje år lockar Jamtli Julmarknad över […]

Jämtland marknadsför svensk mat i London

Som en av Sveriges främsta regioner inom gastronomi är Jämtland Härjedalen en given aktör när svensk mat ska stärka bilden av Sverige som matland på den internationella marknaden. Tillsammans med […]

Marknadskrafter i Låsböle

I Låsböle ordenshus var det i helgen krafter i rörelse på marknaden. Många knallar var det,18 bord var uthyrda. Konst, hembakat, hemslöjd, konstsmide, smycken, ljus, mathantverk, hälsokost och kryddor, getost, […]