Nu är det dags för tunnbrödsbak

Bokningar till Hallens hembygdsförenings bakstuga på Ifvarsgården duggar tätt den här tiden. Med hjälp av den vänlige själen Tage Edfalk kunde också en till antalet decimerad familj Livendahl också baka […]
Bokningar till Hallens hembygdsförenings bakstuga på Ifvarsgården duggar tätt den här tiden. Med hjälp av den vänlige själen Tage Edfalk kunde också en till antalet decimerad familj Livendahl också baka […]
Det är en av de frågor som dialektgruppen i Myssjö-Ovikens Hembygdsförening brottas med inför en utställning och redovisning, som ska göras i Sockenstugan i Oviken på Fettisdagen den 4 mars. […]
Vad är då undun? Jo, det är en måltid som förr i tiden, i Jämtland, åts vid ”högstedags”, dvs mitt på dagen. Jämförbart med nutidens lunch. Oftast var det endast […]
Om du checkar av 321an ofta så kommer du att få en hel del tips på trevliga sommaraktiviteter. Tisdag-onsdag den 16-17 juli kl 10-15 får barnen baka utomhus med Karin […]
Kornmjölksgröt, tjockmjölk, getmese, getost, grynost,mese, hårt tunnnbröd, smör, busmör och kaffe. Kallas för fäbodfrukost som serveras hela veckan, alltså Ovikenveckan som pågått sedan i lördags. Många börjar dagen med den […]
Kulturen har slagit igenom i år, då man har sålt mycket böcker på loppis på Ifvarsgården i Hallen Men då gäller det att veta vad som finns och tipsa kunden. […]