Monne tog Sveriges första YOG-guld

Magdalena Fjällström från Tärnaby tog idag guld i superkombinationen på Ungdoms-OS i Innsbruck 2012.

”Monne” låg tvåa efter förmiddagens super-g, 49 hundradelar efter ledande Estelle Alphand från Frankrike. I slalomen så satsade hon allt och gick i mål med en solklar ledning på 1,39 sekunder före holländskan Adriana Jelinkova. Ledande Estelle, som vann super-g:n igår, var inte lika stabil i slalomen. Hon var dryga sekunden långsammare än Magdalena och fick nöja sig med andraplatsen idag.

-Jag fick panik där uppe när jag missade några svängar. Sen svor jag mig mest genom hela åket, kommenterar Magdalena Fjällström efter målgången.

Magdalenas guld är historiskt eftersom det är första gången som vinterungdoms-OS arrangeras för hela världen. Igår tog Fredrik Bauer Sveriges första medalj då han kom på andraplats i pojkarnas super-g.

Fredrik tävlade även han idag och kom i mål på en fin sjätteplats. En placering som hade kunnat bli bättre om det inte hade varit för en miss i början av dagens super-g.

-Jag tappade staven i början men lyckades få grepp om den tillslut. Jag åkte i alla fall snabbast av alla under nedre delen av loppet. I slalomen blev det kanske lite missar, det är kanske inte min favoritdisciplin så jag är riktigt nöjd med en sjätteplats, säger Fredrik Bauer.

I skidskyttet tog Lotten Sjödén från Östersund en strålande fin fjärdeplats i flickornas sprint. En bom i liggande och endast sju sekunder från bronset.

Övriga svenskar som tävlat idag är curlinglaget som spelat två matcher. De vann en mycket dramatiskt match mot Ryssland imorse med 5-3 men åkte på turneringens första förlust under eftermiddagen mot Italien som vann med 7-5. Ishockeytjejerna har spelat mot Kazakstan och vann med hela 17-0.

Kvar att tävla idag är Myrtel Saldeen Olofsson som åker flickornas korta program i konståkningen vid sjutiden ikväll.

Lina Sandgren

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Löjtnant Lagerlöf en svår tyrann

  Inför en resa, då en snäll granne skulle vattna mina växter insåg jag att jag borde städa lite på det lilla skrivbordet i köket. Det var inte bara dammigt utan […]

 • Musik med Mia Kempf under Eat Art festivalen

  Mia Kempf underhöll tillsammans med sin man Jörgen Bergerstedt i Östersund häromdagen. De var runt på flera ställen men vi, Elisabet, Lina med sina barn Astrid och Elsa hade nöjet […]

 • Linn Åslund signerade sin debutbok

  Igår, 16 juni, fanns hon tillsammans med Rebecka Helmersson på Länsbiblioteket. Där signerade Linn sin  debutbok, ”Ester Tagg och den flygande holländaren”, en barnbok som Rebecka har illustrerat. Ester Tagg […]

 • Slutet på papperstidningen-början på webben 321an.se

  Hjälp oss att få ännu bättre snurr på vår webbtidning www.321an.se genom att berätta vad du tycker att den ska innehålla. Skriv gärna själv typ insändare och skicka till kenta@321an.se […]