Fäbodfrukost uppdukad på hembygdsgården i Oviken. Foto: Anna Persson

Avsluta Ovikenveckan med fäbodfrukost

Sista dagen på Ovikenveckan åkte jag på Fäbodfrukost på hembygdsgården i Oviken. För nionde dagen serverade kornmjölsgröt, tjockmjölk, röd och vit getost, messmör, grynost, sidfläsk, ärtbröd och vanligt tunnbröd. Allt var hemgjort och lokala råvaror! Det är inte bara väldigt god frukost, det är även en frukost man står sig på länge.

Jag tycker det är synd att det dröjer två år till nästa gång.

fabodfukost2015-3

fabodfrukost2015-2

Skribent, fotograf, redigerare och Allt-i-allo.
E-post: anna@321an.se | Telefon: 070-25 26 288

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se

  • Lilljulkväll på Ifvarsgården 22 nov 2017

    Vissa traditioner är bara ett måste. När man närmar sig advent som pekar ut riktningen till julen ordnar Hallens hembygdsföreningen LILLJULKVÄLL PÅ IFVARSGÅRDEN! På detta sätt tar föreningen tillvara de […]

  • Inger spelar och skriver

    Vi som går en kortkurs i konsten att skriva  på Birka Folkhögskola nu i höst blev bjudna på live-musik. Inger Wallin, en av de 20 deltagarna i kursen spelade durspel […]

  • Bykontor med konsumentrådgivare

    För ett år sedan var hon här, Ingrid Krylén. Känd från både lokal- och riksradio. Nu var det dags igen. Vi blev ungefär lika många i köket denna gång. Tillfälle […]

  • Hackås teaterverkstad ger…

    Hackås Teaterverkstad lägger ribban högt när de väljer ”Arsenik och gamla spetsar”  som första föreställning i det nya Föreningshuset. I programmet läser jag att pjäsen skrevs av Joseph Kesselring i […]