Fäbodfrukost uppdukad på hembygdsgården i Oviken. Foto: Anna Persson

Fäbodfrukost uppdukad på hembygdsgården i Oviken. Foto: Anna Persson

Avsluta Ovikenveckan med fäbodfrukost

Sista dagen på Ovikenveckan åkte jag på Fäbodfrukost på hembygdsgården i Oviken. För nionde dagen serverade kornmjölsgröt, tjockmjölk, röd och vit getost, messmör, grynost, sidfläsk, ärtbröd och vanligt tunnbröd. Allt var hemgjort och lokala råvaror! Det är inte bara väldigt god frukost, det är även en frukost man står sig på länge.

Jag tycker det är synd att det dröjer två år till nästa gång.

fabodfukost2015-3

fabodfrukost2015-2

Skribent, fotograf, redigerare och Allt-i-allo.
E-post: anna@321an.se | Telefon: 070-25 26 288

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se

  • klar 1

    Hackås Bildskolas vernissage bygalleriet Hackås Maskin & Kultur

    ”Vad är konst?” var den filosofiska titeln på ett utställt verk i Hackås Bildskolas vernissage lördagen den 27 maj i bygalleriet Hackås Maskin & Kultur. ”Mångfald” skulle jag kunna tänka […]

  • front

    Betessläpp i Trägsta

    Eva-Maria och Torgny Widholms mjölkgård i Trägsta är medlemmar i Norrmejerier sedan januari 2015. På Kristi himmelsfärdsdag arrangerade de ett betessläpp då man släpper ut kossorna. Många besökare kom till […]

  • Agneta Plejel

    ”Doften av en man”-Agneta Pleijel

    ”Doften av en man” är fortsättningen på Agneta Pleijels självbiografi ”Spådomen – En flickas memoarer”. Nu är författaren tjugo år, har brutit upp från professorshemmet i Lund för studier i […]

  • David Brooks
Bild lånad av Salon

    Tankar från journalisten David Brooks

    Förr fanns ett begrepp som kallades kremlologi. Man försökte tolka och utröna vad som egentligen pågick i Kreml och hur uttalanden skulle förstås. Lite samma är det nu i USA, […]

Skogsförvaltning SCA
Skogsförvaltning SCA
Skogsförvaltning SCA