Fr.v. Hanna med ZippAkks Ärsch, Hanna med ZippAkks Ära, Maria med Krut och ZippAkks Äkta, Viktoria med ZippAkks Äkke, Matilda med ZippAkks Äskka och Eva med ZippAkks Tilla (mamma till valpkullen)

Syskonträff i Hallen

I söndags hade Hallens egna hundviskare Maria Häggblom en syskonträff för sin senaste valpkull. Det var fem av åtta ur kullen som kom och fick lite tips och trix från Maria.
De tränade på hantering som att titta i öronen, munnen och att hålla på med tassarna bland annat. Maria hade lagt ut korv på två ställen för att öva in vad nej betyder, så de kan använda rösten om hunden inte är i koppel. Även inkallning med distraktioner övades, springa till matte var inga problem det svåra var att följa matte på vägen tillbaka. Innan fika och pratstund så gick alla in på brandstationen för att miljöträna hundarna, och det var inga problem.

Tre av de som var med i söndags är poliser, en är redan hundförare och de andra två är blivande hundförare. Tre hundar ur kullen är köpta av polisen för blivande tjänstehundar, om de klarar testerna och har de egenskaper polisen vill ha. Maria ser det som ett bra betyg på sitt avelsarbete att få fram stabila och bra hundar för denna typen av arbete.

Kullen fyllde tio månader i söndags och nu väntar MH-test för att få en mentalbeskrivning och senare polisens lämplighetstest. 

En del av hanteringsträningen.

Träna att inte korven.

Hanna och ZippAkks Ära miljötränar på brandstationen.

Skribent, fotograf, redigerare och Allt-i-allo.
E-post: anna@321an.se | Telefon: 070-25 26 288

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Syskonträff i Hallen

 1. Grattis Maria till dina framgångar som uppfödare. Fint att du får leverera hundar till polisen. Efter att ha följt radioprogrammet Kalibers granskning av inköpen av brukshundar har jag tvivlat på polisens förmåga att göra vettiga upphandlingar. Uppenbarligen finns det vettiga personer även i den organisationen. Särskilt roligt att se namnet på den hund du förde på bild. I min barndom hade min far en stövare med samma namn, Krut, som jag hade en särdeles god relation till.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • ”Gubbas hage” av Kerstin Ekman

  Kerstin Ekman tillhör oss på ett möjligen ologiskt men innerligt och speciellt sätt efter vad Valsjöbyn betytt för trilogin Vargskinnet. När hon i sin spränglärda essä ”Gubbas hage” om motsättningen […]

 • Konsert i Näs kyrka med Balsam

  Musikgruppen Balsam skapade en mjuk och trevlig stämning i Näs kyrka på lördagskvällen. Förutom multi-instrumentalisten Janne Hemmingsson består gruppen av Marianne Nilsson på fiol från Lockne, sångerskan heter Sandra Olsson […]

 • Var lugn-Regionen har resurser

  Bilden fick vi på redaktionen för länge sedan av ”Syster Inga”, Inga Nilsson, legendarisk distriktssköterska i trakten. Då kan vi väl alla vara lugna och förstå att vi alla får […]

 • Hallen och Marby krönikan tryckt och klar

  Krönika för 67:e året i rad är nu färdig! Finns att köpa på ICA Karl Ors och på Allhuset! Pris 160 kr.! Vill du ha den hemskickad får du lägga […]

Länsstyrelsen
Länsstyrelsen
Länsstyrelsen