Mål!!

Hallens SK – Kyrktåsjö 4–0 (0-0)

Omgång nio i division sex Norra och Kyrktåsjö gästade oss på Hallgärdet. Vi kom till spel med en förlust i bagaget efter att tungt brutit segersviten mot IFK Strömsund i omgången innan. Det var ett rejält revanschladdat hemmalag som kom till spel.

Startuppställning:

Daniel Westerberg

Kalle Jakobsson Emil Wahlén David Edholm Hampus Halvarsson

Manne Häggblom Anton Lundin Rudi Woxlägd Jesper Jakobsson

Victor Edholm Emanuel Lennartsson

Avbytare: Linus Jämting, Robin Torgersson, Pontus Halvarsson och Erik Törnvall

1: a halvlek:
Vi började så likt som vi gjort nästan alla matcher den här säsongen. Stressigt, avvaktande och vill så snabbt som möjligt bli av med bollen och ge den till någon medspelare. Den inledningen gjorde att Kyrktåsjö var det lag som präglade matchen och försökte komma fram till lägen med allt som oftast långbollar. Något som vår backlinje tämligen enkelt kunde avvärja med ett starkt huvudspel.

Halvleken bjöd inte på särskilt många farligheter från något av lagens sida. Kyrktåsjö’s farligaste chans var en frispark strax utanför straffområdet som inte i resulterade i något allvarligt.

Våra några lägen var att Rudi Woxlägd hade en frispark ungefär 35 meter från mål som hade placerat in sig fint i nättaket om inte målvakten var där.

David Edholm hade ett skott i ribbans överkant i mitten av halvleken och det visade att vi hade en större tyngd än våra motståndare när lägena infann sig.

Rudi avslutade halvleken med att få ett halvt friläge och kunna placera in bollen men lyckas istället skjuta mitt på Kyrktåsjö’s målvakt som blev tämligen förvånad över att få skottet mitt på sig.

I övrigt bjöd den första halvleken inte på något skönspel. Vi hade svårt att få igång ett rejält passningsspel och kantspelet var inte alls där det brukar. Positivt däremot att backlinjen fortsatte att bjuda på en stabil försvarsinsats.

2: a halvlek
Vi pratade om att gå dit i duellerna och visa mer jävlar anamma, våga rulla boll och att ha mer precision i passningarna.

Något som vi verkligen tog tillvara på. Samtliga spelare höjde sig några snäpp och när vi gjorde det medan Kyrktåsjö började bli allt tröttare kom vi närmare och närmare ett ledningsmål.

David Edholm fick ett kanonläge att avlossa sin vänsterkanon men olyckligtvis lyckas brodern Victor vara den som står i vägen.

Senare skulle just nämnda Victor komma igenom och även denna gång lyckas avslutet gå mitt på Kyrktåsjö’s målvakt.

Halvleken går och vi trycker på mer och mer och lyfter upp laget. Kyrktåsjö har absolut inga farligheter överhuvudtaget i den andra halvleken och alla börjar fundera när ska målet komma när det spelats över 70 minuter.

Slutligen kom det förlösande 1–0 målet. Och som vanligt är det Rudi Woxlägd som gör det. Efter ett inspel av Emil Wahlén skickar Rudi på volley in bollen i nät. Detta var i matchminut 73.

Efter det går musten ur Kyrktåsjö. Resterande del av matchen blir en enda lång anfallsvåg mot laget och frågan blev nu, vad blir slutresultatet.

Det så viktiga 2–0 målet kom bara fyra minuter senare från slitvargen på topp Victor Edholm som rann igenom och satte spiken i kistan.

3–0 kom av David Edholm som snyggt knoppar dit bollen i målvaktens första hörn på en hörna i matchminut 85.

Två minuter senare var det återigen dags för en Edholmare att göra mål och Victor avslutade målfabrikationen till 4–0.

Resterande del av matchen har vi fortsatte flera fina lägen att sätta bollen i nät, men en del oflyt i avsluten och en aning oskärpa gör att ställningen slutar 4–0.

En ack så skön seger och extra skönt att få vinna inför hemmapubliken och skapa lite luft igen bak till tvåan Strömsund.

Hela laget gör en enorm arbetsinsats i den andra halvleken och kan de få detta spel en hel match igenom kommer det bli en fröjd resten av säsongen. Extra plus till Anton Lundin som snurrade upp motståndet gång på gång när han hade bollen, Victor Edholm med sin löpvilja och slit, David Edholm och Jesper Jakobsson för sin tyngd i luftrummet och även till Emil Wahlén som på sin position som mittback har varit med och bidragit till att varje match han har spelat på den positionen har det slutat med noll mål för motståndarna.

Nu blickar vi framåt mot träning på söndag och ny uppladdning mot Näldens IF nästa torsdag på hemmaplan på Hallgärdet med avspark 19:00.

Stort tack till publiken som kommer och stöttar oss. Det är så mycket enklare att spela inför en engagerad hemmapublik. Hoppas vi ses på torsdag!

Text Hans Wågegård
Foto Kenta

 

Kamp om bollen!

 

Nick mot mål!

 

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Välbesökt ”Bykontor” på Allhuset

  Tisdag den 17/10 kom avgiftshandläggare Emily Sundström och biståndshandläggare Frida Heldring för att besvara frågor om hemtjänst, boendestöd och matservice med mera. Både Emily och Frida arbetar mycket telefonledes. Den […]

 • Gamla Lanthandeln i Krokom – konst- och musikafton

  Tisdagen den 10 oktober kl 19.00 är det Konst- och musikafton med Eva & Rolf samt Johnny Wiktorsson. Fri entré. Café. Jag besökte igår Gamla Lanthandeln i Krokom, i första […]

 • PRO:s musikcafé på Mötesplats Oviken

  PRO Myssjö-Oviken stod för värd för musikcafé på Mötesplats Oviken i fredags 29 september. Ett fyrtiotal personer njöt av musik och hembakat bröd till eftermiddagskaffet.  Ovikens spelmanslag är ett spelglatt […]

 • Recension av Ekerwalds ” Om bildning-tiodagböckers vittnesbörd”

  Jag lyssnar på Filosofiska rummet i radion och hör plötsligt sociologerna Lars Dencik och Roland Paulsen säga att folkbildning kan vara den motkraft som krävs för att möta politikens impotens […]

 • Bykontorsträff på Allhuset angående fritidsaktiviteter

  Fritidschefen för Åre kommun Anette Lundin Grip svarar på frågor angående föreningar, anläggningar, ungdomsverksamhet och lovaktiviteter. Ta chansen att komma med Era frågor och synpunkter.  Anette finns på Allhuset  mellan […]

 • Omfattande konstutställning i Hackås

  På bygalleriet Hackås Maskin & Kultur öppnades idag, 30 september, en märklig och mycket omfattande utställning. Utanför pågick smide in real life (Jämtsmederna) och inne i huset exponerades så olika […]

 • Hallens fotbollslag uppvaktades av Lions

  Med sin seger över Berg med 2-0 idag, den 1 oktober, klättrar laget upp till division 5 nästa år! Redan i halvtidspausen hyllades laget för sin insats i serien. Karin […]

 • Invigning av Hackås nya Föreningshus

  Blomster och ballonger, tal, musik, sång, dans och alla var där när Hackås nya Föreningshus invigdes idag den 30 september. Stämningen var upprymd och ett glatt sorl uppfyllde lokalerna alltmedan […]

Skogsförvaltning SCA
Skogsförvaltning SCA
Skogsförvaltning SCA