Hallen gick hela tiden framåt mot Nälden!

Hallen går som tåget!

Hallens SK – Näldens IF 3–0 (2–0)

Omgång tio i division sex Norra och vi mötte jumbolaget Nälden som vi hade 2–0 i inbördes möten emot efter en 4–1 seger samt 4-0.
Strömsund har gått som tåget sedan uppehållet och vi visste att tre poäng var ett måste för att fortsätta hålla ledningen i egna händer.

Startuppställning 4-4-2:
Hans Wågegård

Kalle Jakobsson Emil Wahlén Jesper Jakobsson Pontus Halvarsson

Hampus Halvarsson Rudi Woxlägd Anton Lundin Anton Landgren

Victor Edholm Emanuel Lennartsson

Avbytare:
Manne Häggblom, Linus Jämting, Robin Torgersson, Lucas Pålsmarker, Erik Törnvall och Marcus Pottinen

1: a halvlek:
Detta var sannolikt vår bästa första halvlek på hela säsongen. Vi hade allt och lite till redan från start. Vi inledde med att rulla bollen rakt och enkelt i och kring laget.

Näldens inställning var helt klart att backa hem och lyfta långa bollar till deras forward O. Ackeflo. Något vår backlinje hade skaplig kontroll på med Jesper och Emil i spetsen under hela halvleken.

Offensivt rullade vi mycket boll och använde kanterna betydligt mer än vanligt. Ett väldigt lyckat koncept med farliga inspel och en hel del avslut.

I den 27:e matchminuten lyckades Victor Edholm hitta nätet för tionde gången den här säsongen när han bombade in 1–0.

Tre minuter senare ringde det igen. I ett fint samarbete rakt igenom banan resulterade det i ett inspel från Victor till en frispringande Emanuel Lennartsson som dunkade in 2–0 i höjd med straffpunkten. Helt otagbart för Näldens målvakt.

2–0 i detta skede var ändå ett resultat i underkant. Det var flertalet farligheter som borde ha resulterat i mål. Men en stabil målvakt i Nälden som svarade för fina räddningar och en aning osjälviska spelare i vårt lag resulterade i oftast en passning för mycket.

2–0 stod sig halvleken ut och med en rättvis utdelning borde det varit 4,5–,0 på resultattavlan.

2: a halvlek.
Målsättningen var att fortsätta trumma på och skapa en någon mer stabilitet i dom enkla passningarna. Ibland lite för enkla felpass.

Däremot blev matchen betydligt sämre i den andra halvleken. Nälden var trötta och orkade inte särskilt mycket. Vi sänkte vårt engagemang och bytena som gjordes gav inte den önskade effekt som behövdes för att ta tillbaka spelet från den första halvleken.

Vi fortsatte däremot att hålla Nälden på sträckbänken och fortsatte att skapa lägen. Dock skulle vi ha punkterat matchen flertalet gånger då vi hade bland annat två stolpträffar i den andra halvleken.

Nälden fick några lägen med en farlig skottchans och några frisparkar utifrån, men med tämligen svaga avslut som enkelt kunde räddas.

Istället kom det viktiga 3–0 målet signerat Victor Edholm i matchminut 72 och Nälden var där ett slaget lag på riktigt.

Matchen bjöd resterande del på ett konstant tryck mot Näldens mål. Våra spelare blev mer och mer målsugna och backlinjen turades om att följa med upp i anfall för att få trycka bollen i nät.

Däremot kom det aldrig några fler mål utan matchen slutade i underkant 3–0 till oss och nionde segern av tio möjliga var ett faktum.

Återigen positivt av backlinjen som fortsätter visa upp en enorm stabilitet och Emil och Jesper var ruggigt säkra bakåt i mittlåset.

Nu väntas ny match hemma mot Järpen på söndag, 20 augusti med avspark 17:00 och vi hoppas på betydligt mer publik då än vad som var denna gång.
Tack till er som kom och stöttade oss. Vi ses på söndag!

Text Hans Wågegård
Foto Kent Livendahl

Anfall är bästa försvar!

 

Målgörare Victor Edholm!

 

Hörna för Hallen!

 

Hallen hade ett konstant tryck mot Nälden!!

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Linn Åslund signerade sin debutbok

  Igår, 16 juni, fanns hon tillsammans med Rebecka Helmersson på Länsbiblioteket. Där signerade Linn sin  debutbok, ”Ester Tagg och den flygande holländaren”, en barnbok som Rebecka har illustrerat. Ester Tagg […]

 • Slutet på papperstidningen-början på webben 321an.se

  Hjälp oss att få ännu bättre snurr på vår webbtidning www.321an.se genom att berätta vad du tycker att den ska innehålla. Skriv gärna själv typ insändare och skicka till kenta@321an.se […]

 • Prenumerationstidningen 321anMagasin läggs ner!

  Undertecknad har fått ansvar för www.321an.se och tror att de allra flesta kommer att via den ta del av det som händer. Jag har ambitionen att utveckla den hemsidan. Blir […]

 • Förhandsvisning av Nationalmuseum Jamtli

  Torsdag kväll var jag på förhandsvisning av Nationalmuseum Jamtli. Vi blev mottagna med bubbel och jordgubbar på nedervåningen i byggnaden. Där finns konstlobbyn och en  konstatelje. Tre damer presenterade den […]

 • ”Korruption i Sverige” av Per Kornhall

  Varför hörsammas inte folkets röst i Sverige? 74% anser att PR-firmor öppet ska redovisa sina uppdrag. Det sker inte. Uppåt 80% oavsett politisk tillhörighet tycker att vinst i skattefinansierad välfärd […]

 • HBIS sponsrar fotbollen i Hallen

  Hallenbygden i Samverkan (HBIS) har i dagarna slutit  ett sponsoravtal med Hallens Sportklubb. Detta vidimeras av en skylt med texten ”Hallenbygden i Samverkan -för bygdens utveckling och framtid”. Därmed sällar […]

 • Recension av Fantasy

  Medeltiden med stamstrider och folktro på allehanda väsen och makter är en lockande epok för den litterära stil i flera varianter som kallas fantasy. Karaktäristiskt är en blandning av saga […]

 • Brödbingo!

Länsstyrelsen
Länsstyrelsen
Länsstyrelsen