Hallen gick hela tiden framåt mot Nälden!

Hallen går som tåget!

Hallens SK – Näldens IF 3–0 (2–0)

Omgång tio i division sex Norra och vi mötte jumbolaget Nälden som vi hade 2–0 i inbördes möten emot efter en 4–1 seger samt 4-0.
Strömsund har gått som tåget sedan uppehållet och vi visste att tre poäng var ett måste för att fortsätta hålla ledningen i egna händer.

Startuppställning 4-4-2:
Hans Wågegård

Kalle Jakobsson Emil Wahlén Jesper Jakobsson Pontus Halvarsson

Hampus Halvarsson Rudi Woxlägd Anton Lundin Anton Landgren

Victor Edholm Emanuel Lennartsson

Avbytare:
Manne Häggblom, Linus Jämting, Robin Torgersson, Lucas Pålsmarker, Erik Törnvall och Marcus Pottinen

1: a halvlek:
Detta var sannolikt vår bästa första halvlek på hela säsongen. Vi hade allt och lite till redan från start. Vi inledde med att rulla bollen rakt och enkelt i och kring laget.

Näldens inställning var helt klart att backa hem och lyfta långa bollar till deras forward O. Ackeflo. Något vår backlinje hade skaplig kontroll på med Jesper och Emil i spetsen under hela halvleken.

Offensivt rullade vi mycket boll och använde kanterna betydligt mer än vanligt. Ett väldigt lyckat koncept med farliga inspel och en hel del avslut.

I den 27:e matchminuten lyckades Victor Edholm hitta nätet för tionde gången den här säsongen när han bombade in 1–0.

Tre minuter senare ringde det igen. I ett fint samarbete rakt igenom banan resulterade det i ett inspel från Victor till en frispringande Emanuel Lennartsson som dunkade in 2–0 i höjd med straffpunkten. Helt otagbart för Näldens målvakt.

2–0 i detta skede var ändå ett resultat i underkant. Det var flertalet farligheter som borde ha resulterat i mål. Men en stabil målvakt i Nälden som svarade för fina räddningar och en aning osjälviska spelare i vårt lag resulterade i oftast en passning för mycket.

2–0 stod sig halvleken ut och med en rättvis utdelning borde det varit 4,5–,0 på resultattavlan.

2: a halvlek.
Målsättningen var att fortsätta trumma på och skapa en någon mer stabilitet i dom enkla passningarna. Ibland lite för enkla felpass.

Däremot blev matchen betydligt sämre i den andra halvleken. Nälden var trötta och orkade inte särskilt mycket. Vi sänkte vårt engagemang och bytena som gjordes gav inte den önskade effekt som behövdes för att ta tillbaka spelet från den första halvleken.

Vi fortsatte däremot att hålla Nälden på sträckbänken och fortsatte att skapa lägen. Dock skulle vi ha punkterat matchen flertalet gånger då vi hade bland annat två stolpträffar i den andra halvleken.

Nälden fick några lägen med en farlig skottchans och några frisparkar utifrån, men med tämligen svaga avslut som enkelt kunde räddas.

Istället kom det viktiga 3–0 målet signerat Victor Edholm i matchminut 72 och Nälden var där ett slaget lag på riktigt.

Matchen bjöd resterande del på ett konstant tryck mot Näldens mål. Våra spelare blev mer och mer målsugna och backlinjen turades om att följa med upp i anfall för att få trycka bollen i nät.

Däremot kom det aldrig några fler mål utan matchen slutade i underkant 3–0 till oss och nionde segern av tio möjliga var ett faktum.

Återigen positivt av backlinjen som fortsätter visa upp en enorm stabilitet och Emil och Jesper var ruggigt säkra bakåt i mittlåset.

Nu väntas ny match hemma mot Järpen på söndag, 20 augusti med avspark 17:00 och vi hoppas på betydligt mer publik då än vad som var denna gång.
Tack till er som kom och stöttade oss. Vi ses på söndag!

Text Hans Wågegård
Foto Kent Livendahl

Anfall är bästa försvar!

 

Målgörare Victor Edholm!

 

Hörna för Hallen!

 

Hallen hade ett konstant tryck mot Nälden!!

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Clara och morfars gemensamma projekt

  Det var en gång en flicka som tidigt sysslade med att teckna och dikta. Hon heter Clara Landahl och bor i Göteborg. Hennes morfar intresserade sig för vad hon gjorde […]

 • Mellan klan och stat

  Finansministern samlar i ladorna. Som vi sår får vi skörda och först till kvarn. Ordspråken  berättar att vi svenskar kommer från bondesamhället. Somaliernas ordspråk handlar om kameler eftersom deras tradition […]

 • Trafikverket slutar ploga parkeringsplatsen i Höglekardalen (UPPDATERAD)

  Vid vägs ände i Höglekardalen finns det en stor parkeringsplats som är fullbelagd av fjällturister och boende i Bydalen. Enlig uppgift så vill inte Trafikverket att den ska plogas längre. […]

 • Älgen raskar över isen

  Idag var det min tur att få se vandrings-älgen i farten. Tittade ut genom fönstret i biblioteket och där gick de på rad över isen.   

 • ”Bläckfisken” av Gro Dahle och Svein Nyhus

  Där många vänder bort blicken eller blundar för något obehagligt lyfter Gro Dahle och Svein Nyhus fram och gestaltar i barnboksform.  Man kan säga att de gjort det till sin […]

 • Nu är det full ös på 321ans redaktion

  Manusstopp idag 6 februari och deadline om några dagar! Om du vill ha med något i februarinumret så hör av dig snarast till 0643 30 000 eller kom in på Allhuset. […]

 • Isvägarna öppna

  Nu är isvägarna mellan Håkansta-Norderön och Norderön-Isön öppen för trafik upp till 2 ton. Nu slipper vi köra runt och kan glädjas åt isvägen istället. Men kör efter rekommendationerna så […]

 • Blue Mountain Boys på Gamla Tingshuset

  Bluegrass-gänget Blue Mountain Boys, Peter Danielsson, Peter Roos, Pedro Blom och Fredrik Mårtensson förbereder sitt nästa skivsläpp med att ge tre konserter på Gamla Tingshuset i Östersund. Upplysningsvis meddelas att […]