Peter Starkman, radioman och musiker! Foto Kent Livendahl

Radio Krokom samarbetar med norsk radio

Passade på att intervjua Peter Starkman på Radio Krokom som direktsände från restaurangtältet på Glamusikfestivalen. Passande med så många norska besökare på plats!

Hur många lyssnar på er?
–Jag har inga precisa siffror men vi har ett gott samarbete med radiostationer i Tröndelag i Norge. Samarbetet består av att vi sänder varandras program så där har vi många lyssnare, berättar Peter Starkman, en av radions två anställda. Den andra är Kjell-Erik Jonasson. Varje förmiddagsprogram vi sänder, sänds även i Tröndelag, vilket betyder en mycket större marknad för våra annonsörer! Vet också att vi hörs och lyssnas på i Hammerdalstrakten och ner till Svenstavik. Men som sagt vi har ingen specifik lyssnarstatistik. Men av mailskörden att döma har vi ganska många lyssnare.

Hur får ni era intäkter?
–Genom radioreklam men även via medlemsintäkter från Krokombygdens Kulturella Radioförening vars ordförande heter Gudfast Hellby. Vi direktsänder även Krokom kommuns fällmäktige-sammanträden. Kommunen ersätter oss för det och sponsrar på så vis vår verksamhet. Även Åre kommun köper våra tjänster för sina fullmäktige-sammanträden. Men de vill bara att vi spelar in dem. Vad som sedan blir av det inspelade materialet vet jag inte.

Visst har ni sänt från våra trakter tidigare?
–Ja en gång tidigare, också i samband med Glamusikfestivalen, men då hade vi studion utanför ICA KarlOrs Bua.

Ja och en gång hade vi på 321an besök av Radio Krokom i Allhuset. Då var det Kjell-Erik Jonasson och Sara Svedenmark som sände och intervjuade gäster.

Har förstått att även om du är anställd av radion så jobbar du mycket ideellt där. Har du något annat åtagande som hjälper till med försörjningen?
–Ja det är musiken förstås. Jag spelar trummor i dansbandet Mickeys. Orkestern från Aspås. Övriga medlemmar i orkestern är: Mia Sandström – Sång, Andreas Klar – Bas och Sång, Janne Simonson – Keyboard och Sång, David Johnsson-Gitarr och Munspel.

Genom att ratta in Radio Krokom på 90,2 101,0, eller 106,7 eller/och gå med i Krokombygdens kulturella radioförening så hjälper du oss att överleva, hälsar till sist Peter.

Skribent, fotograf och ansvarig utgivare
E-post: kenta@321an.se | Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Hallens brandkår hjälpte till i Mörsil/Järpen

  Efter kilometervis med spaltmeter, med all rätt, om den fasansfulla mängd med skogsbränder vi drabbats av, ska jag fatta mig kort om detta mer lokala. Träffade brandman Håkan Karlsson som […]

 • ”Gubbas hage” av Kerstin Ekman

  Kerstin Ekman tillhör oss på ett möjligen ologiskt men innerligt och speciellt sätt efter vad Valsjöbyn betytt för trilogin Vargskinnet. När hon i sin spränglärda essä ”Gubbas hage” om motsättningen […]

 • Konsert i Näs kyrka med Balsam

  Musikgruppen Balsam skapade en mjuk och trevlig stämning i Näs kyrka på lördagskvällen. Förutom multi-instrumentalisten Janne Hemmingsson består gruppen av Marianne Nilsson på fiol från Lockne, sångerskan heter Sandra Olsson […]

 • Var lugn-Regionen har resurser

  Bilden fick vi på redaktionen för länge sedan av ”Syster Inga”, Inga Nilsson, legendarisk distriktssköterska i trakten. Då kan vi väl alla vara lugna och förstå att vi alla får […]