Semlan äts i stora mängder, till bageriernas stora förtjusning! Foto: Kenta Livendahl

Semlan aktuell bulle

Vi har idag av media fått veta att många bagerier har ett uppsving dessa dagar tack vare semlan som bakas och äts i stora mängder

Tex har Karl Ors Bua i Hallen idag bakat ca 300 semlor som beräknas gå åt före kvällningen. Särskilt äts bullen enligt traditionen på fettisdagen men också på blåmåndagen. Den kallas också för fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk hetvägg.

Bullen förekommer i olika former i Skandinavien samt Finland och Baltikum, och är associerad med fastlagen innan påskfastan.

I Norge och Danmark kallas den för fastelavnsbolle och innehåller vanligen sylt i stället för mandelmassa och ibland även vaniljkräm.

Semlan på bilden är gjord på Karl Ors.

Skribent, fotograf och ansvarig utgivare
E-post: kenta@321an.se | Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se