I år driver Höglekardalens semesterby resturangen i Fjällhalsen. FOTO: fjallkansla.se

Höglekardalens semesterby driver resturangen i Fjällhalsen i vinter.

Janne och Maggan som drivit Fjällhalsens restaurang sedan 1980 har tidigare i år meddelat att de vill hitta på något nytt. Nu har man hittat en lösning för kommande vinter.

Följande meddelades på Fjällhalsens facebook-sida idag:

”Hej alla Fjällhalsare.

Nu drar det ihop sig till en ny säsong och vi kan nu meddela att det blir Höglekardalens semesterby med Marie och Lasse Sällström i spetsen som kommer att driva restaurangen i Fjällhalsen i vinter. Men vi kommer själva att fortsätta ha hand om stuguthyrningen .

För oss innebär detta en ny tillvaro där vi kan möta er alla goa gäster i skidbacken eller varför inte i restaurangen, men vid bordet istället för bakom kassan!
Väl mött i vinter.

För vidare info om öppettider m.m. hänvisar vi till hoglekardalen.com/fjallhalsen.
Vi önskar Lasse och Marie med personal lycka till!

/Madelen, Maggan o Janne.”

Fjällhalsen var från början en fäbodvall som ägdes av Nils och Elin Hemingsson. På slutet av 50-talet så var fjällturismen på frammarsch och Nils och Elin bestämde sig för att ta tillvara tillfället och utveckla fäbodvallen. Sagt och gjort, den nu mycket berömda serpentinvägen byggdes för att det skulle vara möjligt att ta sig upp på fjällsluttningen. En kaffestuga upprättades så att turisterna kunde avnjuta en god kopp kaffe med tillhörande tuggmotstånd vid sina fjällbesök. Kaffestugan öppnade runt påsk och hade sedan verksamhet fram till sommarens slut. Efter att åren gick och verksamheten börjat snurra på så blev vinterturismen allt populärare bland gästerna. Det tog Nils och Elin fasta på och började ha öppet även under skolloven vintertid. En snövessla införskaffades så gästerna kunde tolka upp på Västfjällets topp. Några stugor till uthyrning byggdes också.

År 1980 så togs verksamheten över av sonen Janne & Maggan Hemingsson . Janne och Maggan hade med sig nya idéer från sina resor till Alperna som framöver skulle ge avtryck på utvecklingen av Fjällhalsen. De första åren så drevs kaffestugan vidare som det hade gjorts tidigare men 1988 kom nästa stora steg i utvecklingen. Resturangen byggdes och de började servera mat som de själva avnjutit på sina Alp-resor. Nu introducerade de gulaschsoppa och fondue och rad andra nyheter för sina matgäster.

Från 1988 så har Fjällhalsen stadigt utvecklats. En bastuanläggning med Sveriges bästa utsikt har tillkommit. Det har byggts fler stugor för uthyrning. Resturangen har byggts om och byggts ut. Verandor har glasats in och nya tillkommit. Tomtområde har anlagts och numer är Fjällhalsen en mindre fjällby.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se